czyli wszystko o gotowaniu. Przepisy kuchenne z dokładnymi opisami sposobu przyrządzenia, oraz składników.
Kuchenne rewolucje

Owsiane pancakes z bananem

27
02
2018

Słodziutkie, choć bez cukru! Zdrowiutkie, choć z patelni! Pyszniutkie, choć może nie wyglądają jak tort bezowy 😉 Idealne na śniadanie! I już! Do kuchni i robić! 😉

 

Składniki (3-4 porcje):

  • banan – 2 duże;
  • jajka – 2 sztuki;
  • mąka owsiana – 150 g;
  • mleko migdałowe – 150 ml (można użyć normalnego);
  • cukier puder;
  • olej – 1 łyżeczka.

Przygotowanie:

Do miski wbijamy jajka, dodajemy mąkę, pokrojone banany, wlewamy mleko i olej. Wszystkie składniki blendujemy. Smażymy na suchej patelni z dwóch stron na złoty kolor. Podajemy z owocami lub  posypane cukrem pudrem. I już!

Smacznego!

Napisz swoją opinię