czyli wszystko o gotowaniu. Przepisy kuchenne z dokładnymi opisami sposobu przyrządzenia, oraz składników.
Kuchenne rewolucje

Sałatka z Tuńczykiem

31
10
2013

Błyskawiczna, sałatka z tuńczykiem. Jak mówią, potrzeba matką wynalazku. A było to tak, mój mąż nie miał obiadu do pracy. W lodówce, jajka, puszka tuńczyka,kilka ogórków, resztka majonezu. Ryż obecny, groszek konserwowy (który czekał na sałatkę jeżynową, niestety już się nie doczeka). I tak oto powstała, sałatka z tuńczyka.  Nie oszukujmy się, nie jest to arcydzieło kulinarne, ale 100 razy lepsze niż  byle jaka pizza, czy fast food. I na imprezkę też jak znalazł 😉

 

Składniki:

  • 2 torebki ryżu parboilet,
  • 5-6 ogórków kiszonych,
  • puszka tuńczyka w oleju,
  • puszka groszku konserwowego,
  • 8 jajek,
  • sól, pieprz
  • 1/2 słoika majonezu ,

Wykonanie:

Gotujemy ryż, około 20 minut. Gotujemy jajka na twardo. W tym czasie kroimy ogórki kiszone w kosteczkę. Ryż studzimy. Jajka po wystygnięciu kroimy w kostkę. Mieszamy wszystkie składniki – ryż, ogórki, tuńczyka(wraz z olejem), groszek, jajka i mieszamy dokładnie. Dodajemy majonez, a na koniec doprawiamy. I gotowe. Super szybko!!!

Smacznego!!!

Napisz swoją opinię