czyli wszystko o gotowaniu. Przepisy kuchenne z dokładnymi opisami sposobu przyrządzenia, oraz składników.
Kuchenne rewolucje

Surówka z kiszonej kapusty

19
03
2018

Tradycyjna, pyszna, kwaśna surówka z kiszonej kapusty. Idealna do rybki, ale nie tylko do mięska również się sprawdzi. U mnie ostatnio w towarzystwie klusek śląskich, ale również indyka a’la gyros. Zastrzyk witaminy C 🙂

 

Składniki (2 porcje):

  • Kapusta kiszona – 200 g;
  • Marchewka – 1 sztuka;
  • Sól;
  • Pieprz;
  • Cukier – pół łyżeczki;
  • Olej – 1 łyżka.

Przygotowanie:

Kapustę odciskamy, lub nie jeżeli ktoś lubi bardzo kwaśną wersję (jak moja siostra 😉 ) Następnie kroimy na mniejsze kawałki, marchewkę ścieramy na tarce. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą wraz z solą, pieprzem, cukrem i olejem. Przed podaniem odstawiamy na pół godzinki. Gotowe!

Smacznego!!!

 

Napisz swoją opinię