Surówka z kiszonej kapusty
19
03
2018
Tradycyjna, pyszna, kwaśna surówka z kiszonej kapusty. Idealna do rybki, ale nie tylko do mięska również się sprawdzi. U mnie ostatnio w towarzystwie klusek śląskich, ale również indyka a’la gyros. Zastrzyk witaminy C 🙂
Składniki (2 porcje):
- Kapusta kiszona – 200 g;
- Marchewka – 1 sztuka;
- Sól;
- Pieprz;
- Cukier – pół łyżeczki;
- Olej – 1 łyżka.
Przygotowanie:
Kapustę odciskamy, lub nie jeżeli ktoś lubi bardzo kwaśną wersję (jak moja siostra 😉 ) Następnie kroimy na mniejsze kawałki, marchewkę ścieramy na tarce. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą wraz z solą, pieprzem, cukrem i olejem. Przed podaniem odstawiamy na pół godzinki. Gotowe!
Smacznego!!!