Surówka z kiszonego ogórka
19
03
2018



Dobra surówka to podstawa każdego dobrego obiadku. Buraczki gotowane, kapusta kiszona i ogórki kiszone – tak zwana zimowa baza. Dziś coś dla fanów kiszonych ogórków. Surówka, których bazą są oczywiście kiszone ogórki, ale z dodatkiem marchewki i cebulki otrzymamy coś innego i fajnego 🙂
Składniki (2 porcje):
- Ogórek kiszony – 4 sztuki;
- Marchewka – 1 sztuka;
- Cebula szalotka – 1 sztuka;
- Sól;
- Pieprz;
- Olej – 1 łyżka.
Przygotowanie:
Ogórka kiszonego ścieramy na tarce na największych oczkach, lub kroimy w plasterki. Marchewkę ścieramy na tarce na średnich oczkach, a cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą wraz z solą, pieprzem i olejem. Gotowe!
Smacznego!