Pudding jaglany
12
03
2018



Jaglany puddding – czyli innymi słowy, zblendowana kasza jaglana gotowana na mleku 🙂 Fajny pomysł na kasze jaglaną i pożywne zdrowe śniadanko 🙂 Do tego troszkę owoców, ziarna słonecznika i można zdobywać świat 😉
Składniki (1 porcja):
- Kasza jaglana – 65 g;
- Mleko migdałowe – 150 ml;
- Gruszka – 160 g (2 średnie);
- Słonecznik nasiona – 15 g.
Wykonanie:
Płuczemy kaszę 2 razy pod wodą, a następnie gotujemy na mleku ok 15 minut. Nasiona słonecznika prażymy na suchej patelni ok 3 minut. I teraz kaszę bledujemy samą lub z dodatkiem gruszki (lub innego owoca). Ja kaszę zblendowałam samą, a gruszkę pokroiłam w kawałki, na koniec posypujemy słonecznikiem. Gotowe!
Smacznego!!!