Pudding Chia z musem
11
03
2018
Pudding Chia brzmi kosmicznie, ale smakuje rewelacyjnie. Długo nie mogłam się przekonać do tych nasion, no bo przecież mamy nasze cudowne polskie siemię lniane. I nie myślcie sobie, że z niego zrezygnowałam, co to to nie, dalej w koktajlach, sałatkach króluje właśnie ono. Ale akurat w przypadku puddingu (szkoda, ze nie mogę znaleźć polskiego określenia na to danie) nasiona Chia są lepsze. Zajadała cała rodzinka, nawet Rozalia 🙂 (1 rok).
Składniki (4-5 porcji):
- Nasiona Chia – 20 g;
- Mleko migdałowe – 100 ml;
- Miód -1 łyżeczka;
- Jabłko – 50 g;
- Kiwi – 50 g.
Przygotowanie:
Nasiona Chia zalewamy mlekiem migdałowym, dodajemy łyżeczkę miodu, mieszamy i odstawiamy na 3-4 godziny do lodówki. Po tym jabłko i kiwi blendujemy i kładziemy na wierzch puddingu. Dekorujemy wedle uznania 😉
Smacznego!!!