Pudding Chia z musem z owoców leśnych
27
03
2018
Był już świetnie wyglądający i smakujący pudding na zielono, dziś wersja w kolorze czerwonym, z lekko kwaskowatym musem z owoców leśnych. Pycha!!! Idealne na małą przekąskę, czy też drugie śniadanie.
Składniki (4-5 porcji):
- Nasiona Chia – 80 g;
- Mleko migdałowe – 320 ml (może być zwykłe);
- Owoce leśne mrożone – 250 g;
- Cukier brązowy – 4 łyżki;
- Wino czerwone – 70 ml.
Przygotowanie:
Nasiona Chia zalewamy mlekiem, dodajemy łyżeczkę miodu i odstawiamy na 3-4 godziny do lodówki (a najlepiej na całą noc). Owoce leśne wkładamy do garnka, podlewamy winem, dodajemy cukier i smażymy do momentu aż zredukuje się płyn. Pudding podajemy z musem i możemy udekorować granatem. Gotowe!
Smacznego!!!