czyli wszystko o gotowaniu. Przepisy kuchenne z dokładnymi opisami sposobu przyrządzenia, oraz składników.
Kuchenne rewolucje

Pęczotto z owocami

01
03
2018

Pęczotto z owocami w przyprawach korzennych – czyż nie brzmi dostojnie 🙂 U mnie w domu nie wolno marnować jedzenia. A z wczoraj zostało mi pół torebki pęczaku, a że na śniadanie raczej kaszy z brokułem i kurczakiem się nie jada… Jabłko, gruszka, odrobina miodu i przyprawy i pyszne śniadanko gotowe!

 

Składniki (1 porcja):

  • 50 g kaszy pęczak;
  • jabłko – 1 sztuka;
  • gruszka – 1 sztuka;
  • miód – 1 łyżeczka;
  • masło – 1 łyżeczka;
  • cynamon;
  • kardamon;
  • imbir.

Przygotowanie:

Kaszę gotujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Jabłko, gruszkę i imbir ścieramy na tarce. Mieszamy z przyprawami, a następnie podsmażamy chwilę na maśle. Na koniec dodajemy kaszę, mieszamy wszystko i gotowe!

Smacznego!!!

Napisz swoją opinię