Pęczotto z owocami
01
03
2018



Pęczotto z owocami w przyprawach korzennych – czyż nie brzmi dostojnie 🙂 U mnie w domu nie wolno marnować jedzenia. A z wczoraj zostało mi pół torebki pęczaku, a że na śniadanie raczej kaszy z brokułem i kurczakiem się nie jada… Jabłko, gruszka, odrobina miodu i przyprawy i pyszne śniadanko gotowe!
Składniki (1 porcja):
- 50 g kaszy pęczak;
- jabłko – 1 sztuka;
- gruszka – 1 sztuka;
- miód – 1 łyżeczka;
- masło – 1 łyżeczka;
- cynamon;
- kardamon;
- imbir.
Przygotowanie:
Kaszę gotujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Jabłko, gruszkę i imbir ścieramy na tarce. Mieszamy z przyprawami, a następnie podsmażamy chwilę na maśle. Na koniec dodajemy kaszę, mieszamy wszystko i gotowe!
Smacznego!!!