Pasta jajeczna z szynką
26
03
2018
Druga z past, które ostatnio serwowałam na kolację. Myślę, że warta uwagi 😉 Zwłaszcza dla tych, dla których posiłek bez mięska jest posiłkiem straconym 😉 Nieco zmodyfikowana Pasta jajeczna. Pychota!!!
Składniki (3 porcje):
- Jajka – 2 sztuki;
- Szynka – 6 plasterków;
- Jogurt naturalny – 2 łyżeczki;
- Majonez – 1 łyżeczka;
- Koperek świeży – 1 łyżka;
- Sól;
- Pieprz.
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Ścieramy jajka na drobniutkiej tarce, szynkę kroimy w drobną kosteczkę, koperek szatkujemy drobno. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą z dodatkiem jogurtu i majonezu. Na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem, jeżeli jest taka potrzeba – ja nie doprawiałam. Gotowe!
Smacznego!!!