Jaglanka z musem czekoladowym
12
03
2018



Kolejny pomysł na wykorzystanie kaszy jaglanej. Mus czekoladowy – myślę, że przekona niejednego łasucha 😉 Zdrowo, kolorowo, smacznie 🙂
Składniki (1 porcja):
- Kasza jaglana – 65 g;
- Awokado – 50 g (1/3 sztuki);
- Banan – 70 g (pół sztuki);
- Kakao gorzkie – 10 g (1 łyżka);
- Miód – 1 łyżeczka;
- Gorzka czekolada – 5 g (1 kostka).
Wykonanie:
Płuczemy kaszę 2 razy pod wodą, a następnie gotujemy na wodzie ok 15 minut, w stosunku kasza : woda – 1 : 2. Awokado, banana, kakao i miód miksujemy na gładką masę. Kaszę podajemy z musem i dekorujemy gorzką czekoladą. Gotowe!
Smacznego!!!