Ryba w pomidorach
22
02
2018



Ryba w pomidorach to świetny pomysł nie tylko na wigilię. Można użyć takiej ryby jaką lubicie najbardziej, u mnie była tym razem miruna. A zatem jeżeli znudziła wam się tradycyjna smażona rybka, śmiało możecie sięgnąć po ten przepis. Bo przecież nie od dziś wiadomo, rybki jeść trzeba bo przedłużają młodość 🙂
Składniki (1 porcja):
- miruna – ok 200 g;
- cebula – 1 sztuka;
- pomidory krojone w sosie własnym – 160 g (3/4 puszki);
- masło klarowane – 1/2 łyżeczki;
- ryż brązowy – 50 g;
- sól;
- pieprz;
- cukier – 1/2 łyżeczki (opcjonalnie, do smaku).
Przygotowanie:
Na patelni rozpuszczamy masło i dodajemy posiekaną cebulę. Po chwili dodajemy pomidory, rybę i przyprawy. Wszystko dusimy pod przykryciem ok 10. Podajemy z ryżem. Gotowe!
Smacznego!!!