Pączki z serka homogenizowanego



Pączki, a może raczej pączusie 🙂 Nie planowane, wyproszone przez małego szkodnika. Zazwyczaj wtedy powstaje coś pysznego i to w zaledwie 30 minut! A zatem, zapracowane, zabiegane i zmęczone mamy, polecam przepis na pączusie które zadowolą nawet najbardziej wymagające brzuszki (wiem bo mam trzy).
Składniki (ok 25 pączuszków):
- serek homogenizowany naturalny – 1 opakowanie;
- jajka – 3 sztuki;
- mąka pszenna – 1,5 szklanki;
- proszek do pieczenia – 1 łyżeczka;
- cukier puder;
- olej do smażenia (ok 2 szklanek).
Przygotowanie:
Jajka wbijamy do miski, dodajemy serek homogenizowany i mieszamy, następnie dodajemy mąkę i proszek i miksujemy. W małym garnuszku grzejemy olej i gdy jest już gorący kładziemy łyżką ciasto (moczymy łyżkę w wodzie lub tłuszczu, będzie nam się lepiej nakładać). Smażymy z obu stron do momentu aż pączusie się zarumienią. Po wyciągnięciu pączków z tłuszczu, układamy je na talerzu z ręcznikiem papierowym w celu usunięcia nadmiaru tłuszczu. Po wystygnięciu posypujemy pączki cukrem pudrem. Gotowe!
Smacznego!!