czyli wszystko o gotowaniu. Przepisy kuchenne z dokładnymi opisami sposobu przyrządzenia, oraz składników.
Kuchenne rewolucje

Pączki z serka homogenizowanego

23
02
2018

Pączki, a może raczej pączusie 🙂 Nie planowane, wyproszone przez małego szkodnika. Zazwyczaj wtedy powstaje coś pysznego i to w zaledwie 30 minut! A zatem, zapracowane, zabiegane i zmęczone mamy, polecam przepis na pączusie które zadowolą nawet najbardziej wymagające brzuszki (wiem bo mam trzy).

 

Składniki (ok 25 pączuszków):

  • serek homogenizowany naturalny – 1 opakowanie;
  • jajka – 3 sztuki;
  • mąka pszenna – 1,5 szklanki;
  • proszek do pieczenia – 1 łyżeczka;
  • cukier puder;
  • olej do smażenia (ok 2 szklanek).

Przygotowanie:

Jajka wbijamy do miski, dodajemy serek homogenizowany i mieszamy, następnie dodajemy mąkę i proszek i miksujemy.  W małym garnuszku grzejemy olej i gdy jest już gorący kładziemy łyżką ciasto (moczymy łyżkę w wodzie lub tłuszczu, będzie nam się lepiej nakładać). Smażymy z obu stron do momentu aż pączusie się zarumienią. Po wyciągnięciu pączków z tłuszczu, układamy je na talerzu z ręcznikiem papierowym w celu usunięcia nadmiaru tłuszczu. Po wystygnięciu posypujemy pączki cukrem pudrem. Gotowe!

Smacznego!!

Napisz swoją opinię