czyli wszystko o gotowaniu. Przepisy kuchenne z dokładnymi opisami sposobu przyrządzenia, oraz składników.
Kuchenne rewolucje

Naleśniki owsiane

23
02
2018

Naleśniki owsiane, to zwykłe naleśniki z tą różnicą, że do ciasta zamiast mąki pszennej dodajemy owsianą. Są równie delikatne i równie pyszne co te zrobione z mąki pszennej. Dziś podane z twarożkiem bananowo-gruszkowym. Idealne na śniadanie, obiad,podwieczorek,  kolację po prostu mniam, mniam, mniam 🙂

Składniki (4 naleśniki):

Ciasto:

  • mleko – 120 ml (1/2 szklanki);
  • jajko – 2 sztuki;
  • mąka owsiana – 50 g (1/2 szklanki);
  • olej – łyżeczka;
  • sól – szczypta.

Farsz:

  • twaróg – 150 g;
  • banan – 1/2 sztuki;
  • gruszka – 1 sztuka.

Przygotowanie:

Zaczynamy oczywiście od ciasta – wszystkie składniki dodajemy do miski, po czym blendujemy na gładką masę. Smażymy naleśniki na niewielkiej ilości oleju(lub jak ktoś lubi na suchej patelni). Twaróg blendujemy z bananem i gruszką. Naleśniki smarujemy farszem. I gotowe!

Smacznego!!!

Napisz swoją opinię