Naleśniki owsiane
23
02
2018



Naleśniki owsiane, to zwykłe naleśniki z tą różnicą, że do ciasta zamiast mąki pszennej dodajemy owsianą. Są równie delikatne i równie pyszne co te zrobione z mąki pszennej. Dziś podane z twarożkiem bananowo-gruszkowym. Idealne na śniadanie, obiad,podwieczorek, kolację po prostu mniam, mniam, mniam 🙂
Składniki (4 naleśniki):
Ciasto:
- mleko – 120 ml (1/2 szklanki);
- jajko – 2 sztuki;
- mąka owsiana – 50 g (1/2 szklanki);
- olej – łyżeczka;
- sól – szczypta.
Farsz:
- twaróg – 150 g;
- banan – 1/2 sztuki;
- gruszka – 1 sztuka.
Przygotowanie:
Zaczynamy oczywiście od ciasta – wszystkie składniki dodajemy do miski, po czym blendujemy na gładką masę. Smażymy naleśniki na niewielkiej ilości oleju(lub jak ktoś lubi na suchej patelni). Twaróg blendujemy z bananem i gruszką. Naleśniki smarujemy farszem. I gotowe!
Smacznego!!!