Udka z kurczaka w kremowym sosie
14
10
2017
To jedno z tych dań, których przygotowanie zajmuje niewiele czasu a efekt końcowy jest zaskakujący. Kurczak po protu rozpływa się w ustach. Jest delikatny, mięciutki i soczysty po prostu idealny! I to chyba tyle na ten temat 🙂
Składniki (5 porcji):
- udka z kurczaka bez kości – 8 sztuk;
- serek typu almette – 1 opakowanie;
- sól;
- pieprz grubo mielony;
- olej – 2 łyżki.
Przygotowanie:
Udka myjemy i osuszamy ręcznikami papierowymi. Dno naczynia żaroodpornego smarujemy olejem, następnie rozsmarowujemy połowę serka. Udka solimy i pieprzymy, a następnie układamy w naczyniu. Wierzch smarujemy serkiem. Wstawiamy do piekarnika na ok 1,5 h w temperaturze 180 stopni. Podajemy wedle uznania, u mnie dzisiaj z ziemniaczkami i buraczkami oraz druga wersja ze szpinakiem.
Smacznego!!!
No no, dokładnie jak w opisie delikatny, mięciutki i soczysty. Mniam!
Pyszota, dziękuję za przepis?
Pychota a przepis bardzo prosty. Dzięki ?
I to jest w nim najlepsze 😉 Szybko, prosto i smacznie 😉