Placki otrębowe z mozzarellą i pomidorem
17
03
2016
Nie wiem czy zauważyliście, ale ja generalnie jestem fanką różnego rodzaju placuszków, ja preferuję je w wersji wytrawnej, natomiast reszta mojej rodzinki raczej na słodko 🙂 Dziś coś dla mnie, a konkretnie moja wczorajsza kolacja, która była pyszna 🙂
Składniki (1 porcja):
- 1 jajko;
- otręby owsiane – 4 łyżki;
- jogurt naturalny – pół małego opakowania;
- pomidor – pół średniego;
- mozzarella – pół gomółki;
- przyprawy – sól, pieprz, chilli.
Przygotowanie:
Jajko wbijamy do miski i mieszamy z jogurtem i otrębami oraz przyprawiamy solą, pieprzem, chilli. Z powstałego ciasta smażymy placuszki na suchej patelni. Gdy placuszki są gotowe, na każdym kładziemy plasterek pomidora i kawałek mozzarelli możemy posypać do smaku bazylią. Takie placuszki wkładamy jeszcze na chwilę do piekarnika, tylko do momentu aż ser się rozpuści. Gotowe!
Smacznego!