czyli wszystko o gotowaniu. Przepisy kuchenne z dokładnymi opisami sposobu przyrządzenia, oraz składników.
Kuchenne rewolucje

Kanapki z otrębowym twarożkiem i pomidorem

03
03
2016

Nie martwcie się, ja jestem na diecie, ale moja rodzinka nie więc postaram się oprócz moich dietetycznych przepisów (które są naprawdę pycha, przynajmniej te którymi się z Wami dzielę), wrzucać coś co je reszta domowników 😉 Tu moje śniadanko, ale za chwilę wrzucę coś co jadła reszta 😉

Składniki (1 porcja):

  • 2 kromki chleba razowego;
  • 120 g twarogu chudego – 4 plastry;
  • 60 g jogurtu naturalnego – 2 duże łyżki;
  • pomidor (można zamiast pomidora dodać inne warzywko, paprykę lub ogórka);
  • szczypiorek;
  • otręby owsiane – 18 g – 3 łyżki.

Przygotowanie:

Wkładamy do miseczki – twaróg, jogurt, otręby, posiekany drobno szczypiorek i pokrojonego w drobną kosteczkę (u mnie obranego ze skóry) pomidora. Możemy troszkę doprawić solą, pieprzem. Mieszamy wszystko i układamy na chlebie. Gotowe! Czas operacyjny – 5 minut 😉

Smacznego!!!

 

Napisz swoją opinię