Kanapki z otrębowym twarożkiem i pomidorem
03
03
2016
Nie martwcie się, ja jestem na diecie, ale moja rodzinka nie więc postaram się oprócz moich dietetycznych przepisów (które są naprawdę pycha, przynajmniej te którymi się z Wami dzielę), wrzucać coś co je reszta domowników 😉 Tu moje śniadanko, ale za chwilę wrzucę coś co jadła reszta 😉
Składniki (1 porcja):
- 2 kromki chleba razowego;
- 120 g twarogu chudego – 4 plastry;
- 60 g jogurtu naturalnego – 2 duże łyżki;
- pomidor (można zamiast pomidora dodać inne warzywko, paprykę lub ogórka);
- szczypiorek;
- otręby owsiane – 18 g – 3 łyżki.
Przygotowanie:
Wkładamy do miseczki – twaróg, jogurt, otręby, posiekany drobno szczypiorek i pokrojonego w drobną kosteczkę (u mnie obranego ze skóry) pomidora. Możemy troszkę doprawić solą, pieprzem. Mieszamy wszystko i układamy na chlebie. Gotowe! Czas operacyjny – 5 minut 😉
Smacznego!!!