Sałatka warzywna z mozzarellą
16
02
2016
Hmm… Chyba muszę się troszkę bardziej postarać. Bo ostatnio ciągle dania na szybko. Ale jakiś taki mamy czas, a raczej jego brak 🙂 Ale za to w najbliższy weekend urodziny dziewczynek, więc będzie okazja do zrobienia czego pysznego. A tymczasem szybka i smaczna sałatka z mozzarellą 🙂
Składniki (2 porcje):
- 1 gomółka mozzarelli;
- dwie garści sałaty lodowej;
- 1 duży ogórek kiszony;
- 3 łyżki kukurydzy konserwowej;
- 3 łyżki groszku konserwowego (kupiłam w jednej puszce groszek z marchewką);
- 3 łyżki marchewki konserwowej;
- łyżka szczypiorku;
- 1 kromka chleba razowego.
Sos:
- 2 łyżki naturalnego jogurtu lub śmietany;
- 1 łyżka ketchupu.
Przygotowanie:
Sałatę rwiemy na kawałki, ogórka kroimy w kostkę. Następnie dodajemy kukurydzę, groszek, pokrojoną na mniejsze kawałeczki marchewkę. Mozzarellę kroimy w kostkę i dodajemy do sałatki. Kromkę chleba kroimy w kosteczkę i podpiekamy w piekarniku (robimy grzanki). Mieszamy jogurt i ketchup. Polewamy sosem sałatkę i mieszamy wszystko. Na koniec posypujemy grzankami i szczypiorkiem.
Smacznego!