czyli wszystko o gotowaniu. Przepisy kuchenne z dokładnymi opisami sposobu przyrządzenia, oraz składników.
Kuchenne rewolucje

Domowe Musli

01
02
2016

To już 250 wpis moi Kochani. Nie wiem czy to dużo, czy też mało myślę sobie, że w sam raz! 🙂

Domowe musli – coś naprawdę pysznego, zdrowego, sytego. Jednym słowem bomba witaminowa! 🙂 Od kilku już lat gości na moim stole, w sumie nie wiem dlaczego dopiero teraz dzielę się z wami przepisem… Najlepsze w tym musli jest to, że możecie tam wrzucić wszystko to na co macie ochotę, ulubione bakalie ulubione płatki.  Poniżej moja mieszanka. Naprawdę warto spróbować!

 

Składniki (słoik musli):

  • 1 szklanka płatków owsianych;
  • 1 szklanka płatków żytnich;
  • 1 szklanka płatków ryżowych;
  • pół szklanki pestek słonecznika;
  • pół szklanki pestek dyni;
  • 2-3 garście suszonych bananów;
  • 2 garście rodzynek;
  • 2 garście żurawiny;
  • 3-4 łyżki otrębów;
  • 1 łyżka zarodków.

Przygotowanie:

Wszystkie składniki, które wymieniłam powyżej mieszamy w dużej misce. Banany możemy pokruszyć na mniejsze kawałki. Jeżeli zaś chodzi o podanie, to już jak kto woli. Można na zimno z mlekiem, lub jogurtem naturalnym. Ja osobiście preferuję na ciepło z mlekiem. 

Smacznego!

Napisz swoją opinię