Domowe Musli
To już 250 wpis moi Kochani. Nie wiem czy to dużo, czy też mało myślę sobie, że w sam raz! 🙂
Domowe musli – coś naprawdę pysznego, zdrowego, sytego. Jednym słowem bomba witaminowa! 🙂 Od kilku już lat gości na moim stole, w sumie nie wiem dlaczego dopiero teraz dzielę się z wami przepisem… Najlepsze w tym musli jest to, że możecie tam wrzucić wszystko to na co macie ochotę, ulubione bakalie ulubione płatki. Poniżej moja mieszanka. Naprawdę warto spróbować!
Składniki (słoik musli):
- 1 szklanka płatków owsianych;
- 1 szklanka płatków żytnich;
- 1 szklanka płatków ryżowych;
- pół szklanki pestek słonecznika;
- pół szklanki pestek dyni;
- 2-3 garście suszonych bananów;
- 2 garście rodzynek;
- 2 garście żurawiny;
- 3-4 łyżki otrębów;
- 1 łyżka zarodków.
Przygotowanie:
Wszystkie składniki, które wymieniłam powyżej mieszamy w dużej misce. Banany możemy pokruszyć na mniejsze kawałki. Jeżeli zaś chodzi o podanie, to już jak kto woli. Można na zimno z mlekiem, lub jogurtem naturalnym. Ja osobiście preferuję na ciepło z mlekiem.
Smacznego!