czyli wszystko o gotowaniu. Przepisy kuchenne z dokładnymi opisami sposobu przyrządzenia, oraz składników.
Kuchenne rewolucje

Sok z buraków

21
10
2015

Dziś zapraszam na pyszny i jakże zdrowy sok z buraków. Niestety nie doceniamy tych wspaniałych warzyw które (tutaj troszkę wiedzy 😉 ) : zapobiegają anemii, co więcej, wspomagają leczenie białaczki, zawarte w burakach barwniki należą do bardzo silnych przeciwutleniaczy i czterokrotnie zwiększają przyswajanie tlenu przez komórki przez co wspomagają nasz układ krwionośny. Jak ładnie 😉 No i na koniec dodam, że jeżeli połączymy je z marchewką, pietruszką i jabłkiem otrzymamy obłędny soczek. I jaki słodziutki 😉 Zresztą spójrzcie sami od samego patrzenia chce się pić 😉

 

Składniki (2 szklanki):

  • 4-5 buraczków;
  • 3-4  jabłka;
  • 3 marchewki;
  • 1 pietruszka.

Przygotowanie:

Buraczki obieramy i kroimy na mniejsze części. Jabłka myjemy i kroimy na kawałki pozbywając się po drodze gniazd z nasionami. Marchewkę i pietruszkę obieramy i myjemy. Wszystko do sokowirówki.  Bomba witaminowa gotowa! ;-) 

Smacznego!!!

Napisz swoją opinię