czyli wszystko o gotowaniu. Przepisy kuchenne z dokładnymi opisami sposobu przyrządzenia, oraz składników.
Kuchenne rewolucje

Sok marchewkowo-jabłkowy

08
10
2015

Moja córka rozpoczęła w tym roku naukę w szkole. I powiem Wam, że ja również uczę się z nią 😉 Pierwsza nauka zaczerpnięta od jednej z mam. Otóż sposób aby zwiększyć odporność dziecka jedna z mam daje mu codziennie świeżo wyciskany sok. Nie wiele czasu zajęło mi znalezienie „odpowiedniej” (cena+jakość) sokowirówki. I tak oto już od trzech tygodni codziennie wyciskam sok. Najczęściej jest to własnie połączenie marchwi z jabłkiem i imbirem. Czy działa? No jak na razie mamy 100% frekwencję w szkole i uśmiech na twarzy każdego kto codziennie pije sok 😉 Jak się domyślacie ani przepis, ani sposób przygotowania skomplikowany nie jest. Tylko trochę dużo mycia 😉 Ale warto!

 

Składniki (2-3 porcje):

  • 1 kg jabłek;
  • 1 kg marchewki;
  • kawałek 2 cm świeżego imbiru.

Przygotowanie:

Jabłka myjemy i kroimy na kawałki pozbywając się po drodze gniazd z nasionami. Marchewkę obieramy i myjemy. Imbir obieramy. Wszystko do sokowirówki. Mieszamy i pijemy! Mega szybkie ;-) Na koniec wolniejsze nieco zmywanko 😉

Smacznego!!!

Napisz swoją opinię