Sok marchewkowo-jabłkowy
Moja córka rozpoczęła w tym roku naukę w szkole. I powiem Wam, że ja również uczę się z nią 😉 Pierwsza nauka zaczerpnięta od jednej z mam. Otóż sposób aby zwiększyć odporność dziecka jedna z mam daje mu codziennie świeżo wyciskany sok. Nie wiele czasu zajęło mi znalezienie „odpowiedniej” (cena+jakość) sokowirówki. I tak oto już od trzech tygodni codziennie wyciskam sok. Najczęściej jest to własnie połączenie marchwi z jabłkiem i imbirem. Czy działa? No jak na razie mamy 100% frekwencję w szkole i uśmiech na twarzy każdego kto codziennie pije sok 😉 Jak się domyślacie ani przepis, ani sposób przygotowania skomplikowany nie jest. Tylko trochę dużo mycia 😉 Ale warto!
Składniki (2-3 porcje):
- 1 kg jabłek;
- 1 kg marchewki;
- kawałek 2 cm świeżego imbiru.
Przygotowanie:
Jabłka myjemy i kroimy na kawałki pozbywając się po drodze gniazd z nasionami. Marchewkę obieramy i myjemy. Imbir obieramy. Wszystko do sokowirówki. Mieszamy i pijemy! Mega szybkie Na koniec wolniejsze nieco zmywanko 😉
Smacznego!!!