Fasolka szparagowa z bułką tartą
Może dla większości wydaje się to śmieszne, no bo w sumie trudno w tym wypadku mówić o przepisie, raczej pomysł na obiad, lub dodatek do obiadu jak w moim przypadku. Ale danie jest danie. A to że proste w wykonaniu, co zrobić 😉 Fasolka żółta, czy zielona, jak kto woli. Ja zieloną jak widać na załączonym obrazku. Minimum składników, minimum pracy, maksimum smaku 😉
Składniki (2-3 porcje):
- 0,5 kg fasolki szparagowej;
- sól;
- bułka tarta – 4-6 łyżek;
- masło – 3-4 łyżki.
Przygotowanie:
Fasolkę myjemy i odcinamy końcówki. Ponownie myjemy. Gotujemy w osolonej wodzie do miękkości (ciężko tu mówić o czasie, raz jest to 20, a innym razem 50 minut, zależy od fasolki). Pod koniec gotowania fasolki na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy bułkę tartą i smażymy aż bułka się zarumieni. Gdy fasolka jest miękka odcedzamy ją, dodajemy bułkę z masłem i zajadamy!!!
Smacznego!!!