czyli wszystko o gotowaniu. Przepisy kuchenne z dokładnymi opisami sposobu przyrządzenia, oraz składników.
Kuchenne rewolucje

Fasolka szparagowa z bułką tartą

14
08
2014

Może dla większości wydaje się to śmieszne, no bo w sumie trudno w tym wypadku mówić o przepisie, raczej pomysł na obiad, lub dodatek do obiadu jak w moim przypadku. Ale danie jest danie.  A to że proste w wykonaniu, co zrobić 😉 Fasolka żółta, czy zielona, jak kto woli. Ja zieloną jak widać na załączonym obrazku. Minimum składników, minimum pracy, maksimum smaku 😉

 

Składniki (2-3 porcje):

  • 0,5 kg fasolki szparagowej;
  • sól;
  • bułka tarta – 4-6 łyżek;
  • masło – 3-4 łyżki.

Przygotowanie:

Fasolkę myjemy i odcinamy końcówki. Ponownie myjemy. Gotujemy w osolonej wodzie do miękkości (ciężko tu mówić o czasie, raz jest to 20, a  innym razem 50 minut, zależy od fasolki). Pod koniec gotowania fasolki na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy bułkę tartą i smażymy aż bułka się zarumieni. Gdy fasolka jest miękka odcedzamy ją, dodajemy bułkę z masłem i zajadamy!!!

Smacznego!!!

 

Napisz swoją opinię