czyli wszystko o gotowaniu. Przepisy kuchenne z dokładnymi opisami sposobu przyrządzenia, oraz składników.
Kuchenne rewolucje

Makaron ze szpinakiem i mozzarellą

20
03
2014

Co niektórzy nie wyobrażają sobie szpinaku bez mięsa, jak na przykład mój mąż czy moja siostra. A tym przepisem udowadniam, że bez mięsa też jest pyszny!  A to tylko dzięki mozzarelli i pomidorkom. A szpinak robiony nie tak jak zazwyczaj, nie gotowany i nie mrożony. Jak już chyba pisałam odkryłam świeży szpinak z Lidla. I ten oto szpinak po prostu szatkuję i smażę na patelni. I jest po prostu pycha!!!

 

Składniki (2 porcje):

  • makaron razowy 120g;
  • mozzarella light 120 g;
  • szpinak 400 g;
  • pomidor 2 sztuki;
  • czosnek 2 ząbki;
  • olej rzepakowy 1 łyżka;
  • bazylia,
  • oregano,
  • sól, pieprz.

Przygotowanie:

Makaron ugotować al dente. Szpinak myjemy, szatkujemy i podsmażamy na patelni na oleju. Dodajemy czosnek oraz pokrojone w kostkę pomidory. Na koniec dodajemy zioła oraz mozzarellę (też pokrojoną w kostkę). Wymieszać wszystko z makaronem. No i wcinać!!!

Smacznego!!!

Komentarze (1)

Pychota, polecam:)

Napisz swoją opinię