Makaron ze szpinakiem i mozzarellą
20
03
2014
Co niektórzy nie wyobrażają sobie szpinaku bez mięsa, jak na przykład mój mąż czy moja siostra. A tym przepisem udowadniam, że bez mięsa też jest pyszny! A to tylko dzięki mozzarelli i pomidorkom. A szpinak robiony nie tak jak zazwyczaj, nie gotowany i nie mrożony. Jak już chyba pisałam odkryłam świeży szpinak z Lidla. I ten oto szpinak po prostu szatkuję i smażę na patelni. I jest po prostu pycha!!!
Składniki (2 porcje):
- makaron razowy 120g;
- mozzarella light 120 g;
- szpinak 400 g;
- pomidor 2 sztuki;
- czosnek 2 ząbki;
- olej rzepakowy 1 łyżka;
- bazylia,
- oregano,
- sól, pieprz.
Przygotowanie:
Makaron ugotować al dente. Szpinak myjemy, szatkujemy i podsmażamy na patelni na oleju. Dodajemy czosnek oraz pokrojone w kostkę pomidory. Na koniec dodajemy zioła oraz mozzarellę (też pokrojoną w kostkę). Wymieszać wszystko z makaronem. No i wcinać!!!
Smacznego!!!
Pychota, polecam:)