Dorsz na sposób orientalny
24
11
2013
Jestem pewna że tak przygotowanej ryby jeszcze nie jedliście, ja ją jadłam po raz pierwszy i muszę przyznać że całkiem całkiem. Nigdy bym nawet nie pomyślała żeby ją w ten sposób przygotować, ale… ktoś pomyślał za mnie. Ja tylko przygotowałam, potem tylko zjadłam, a teraz muszę się z wami podzielić przepisem bo myślę że naprawdę warto!
Składniki:
- 200 g dorsza lub innej chudej ryby,
- 1 opakowanie jogurtu naturalnego małego,
- 1 cebula czerwona,
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek,
- Szczypta imbiru, kurkumy, słodkiej czerwonej papryki, curry
- sól,
Wykonanie:
Rybę kroimy na kawałki, zalewamy jogurtem. Cebulę siekamy w plasterki. Na 1 łyżce oliwy smażymy na złoto cebulę. Dodajemy imbir, kurkumę, paprykę, curry, mieszamy i doprawiamy do smaku solą. Smażymy jeszcze 2 minuty. Rybę wraz z jogurtem przekładamy do cebuli z przyprawami, przykrywamy i dusimy na małym ogniu około 15 min. I już!
Smacznego!!!