czyli wszystko o gotowaniu. Przepisy kuchenne z dokładnymi opisami sposobu przyrządzenia, oraz składników.
Kuchenne rewolucje

Sałatka z czerwoną fasolą i ogórkiem kiszonym

23
11
2013

Sobota wieczór, niom to by było na tyle. Już człowiek się uśmiecha 😉 Wróć, nie tak miało być.

Sobota wieczór, błogie lenistwo, lampka wina i coś lekkiego na kolację. I właśnie to coś lekkiego proponuję wam dzisiaj. Smaczna, zdrowa, kolorowa… i tak dalej i tak dalej 😉

 

Składniki:

  • 2 garście sałaty lodowej,
  • 1 mała puszka czerwonej fasoli,
  • 2  kiszone (mogą być też małosolne),
  • 2 plastry sera żółtego,
  • 4 plastry mozzarelli,
  • ½ szklanki jogurtu naturalnego,
  • 2 ząbki czosnku,
  • Sól, pieprz,
  • koperek,

Przygotowanie:

Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki. Fasolkę osączamy na sicie, ogórki i ser żółty kroimy w słupki, natomiast mozzarellę kroimy w kawałki. Wykładamy na talerz po kolei sałata, ogórki, fasola, mozzarella, ser żółty. Na koniec polewamy sosem.  Jogurt doprawiamy startym czosnkiem, koperkiem, solą i pieprzem.

Widelec w jedną dłoń, kieliszek w drugą i odpływamy moi mili.

Smacznego!!!

Napisz swoją opinię