Sałatka z czerwoną fasolą i ogórkiem kiszonym
23
11
2013
Sobota wieczór, niom to by było na tyle. Już człowiek się uśmiecha 😉 Wróć, nie tak miało być.
Sobota wieczór, błogie lenistwo, lampka wina i coś lekkiego na kolację. I właśnie to coś lekkiego proponuję wam dzisiaj. Smaczna, zdrowa, kolorowa… i tak dalej i tak dalej 😉
Składniki:
- 2 garście sałaty lodowej,
- 1 mała puszka czerwonej fasoli,
- 2 kiszone (mogą być też małosolne),
- 2 plastry sera żółtego,
- 4 plastry mozzarelli,
- ½ szklanki jogurtu naturalnego,
- 2 ząbki czosnku,
- Sól, pieprz,
- koperek,
Przygotowanie:
Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki. Fasolkę osączamy na sicie, ogórki i ser żółty kroimy w słupki, natomiast mozzarellę kroimy w kawałki. Wykładamy na talerz po kolei sałata, ogórki, fasola, mozzarella, ser żółty. Na koniec polewamy sosem. Jogurt doprawiamy startym czosnkiem, koperkiem, solą i pieprzem.
Widelec w jedną dłoń, kieliszek w drugą i odpływamy moi mili.
Smacznego!!!