Sałatka z Tuńczykiem



Błyskawiczna, sałatka z tuńczykiem. Jak mówią, potrzeba matką wynalazku. A było to tak, mój mąż nie miał obiadu do pracy. W lodówce, jajka, puszka tuńczyka,kilka ogórków, resztka majonezu. Ryż obecny, groszek konserwowy (który czekał na sałatkę jeżynową, niestety już się nie doczeka). I tak oto powstała, sałatka z tuńczyka. Nie oszukujmy się, nie jest to arcydzieło kulinarne, ale 100 razy lepsze niż byle jaka pizza, czy fast food. I na imprezkę też jak znalazł 😉
Składniki:
- 2 torebki ryżu parboilet,
- 5-6 ogórków kiszonych,
- puszka tuńczyka w oleju,
- puszka groszku konserwowego,
- 8 jajek,
- sól, pieprz
- 1/2 słoika majonezu ,
Wykonanie:
Gotujemy ryż, około 20 minut. Gotujemy jajka na twardo. W tym czasie kroimy ogórki kiszone w kosteczkę. Ryż studzimy. Jajka po wystygnięciu kroimy w kostkę. Mieszamy wszystkie składniki – ryż, ogórki, tuńczyka(wraz z olejem), groszek, jajka i mieszamy dokładnie. Dodajemy majonez, a na koniec doprawiamy. I gotowe. Super szybko!!!
Smacznego!!!