czyli wszystko o gotowaniu. Przepisy kuchenne z dokładnymi opisami sposobu przyrządzenia, oraz składników.
Kuchenne rewolucje

Paluszki Serowe

15
01
2013

Jak często wertujecie internet żeby znaleźć coś dobrego i szybkiego do zrobienia? Ja robię to najczęściej wtedy gdy mają przyjść znajomi. Nigdy nie wiem co podać, oczywiście można kupić dwie paczki chipsów i mamy problem z głowy, ale dla nieco ambitniejszych i dbających o zdrowie mam tu coś lepszego (nie jest to co prawda krem z marchewki czy sok z buraków, ale na pewno zdrowsze niż chipsy 🙂 ) Przekąska idealnie nadaje się do piwka, ale nie tylko.

Składniki:

  • Ciasto Francuskie,
  • Jajko,
  • Starty Ser wędzony (jak ktoś nie lubi może być zwykły),
  • Papryka Słodka,
  • Papryka ostra,

Przygotowanie:

Ciasto smarujemy Rozbełtanym jajkiem, następnie sypiemy przyprawy, u mnie takie jak w przepisie, ale każdy może dać to co lubi. Posypujemy serem. Następnie kładziemy drugą warstwę ciasta i kolejno smarujemy jajkiem, sypiemy przyprawy, ser. Tak przygotowane ciasto kroimy w paski, a następnie zwijamy w tzw. świderki. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika, na ok 12-15 minut (należy sprawdzać).

Smacznego!!!

Napisz swoją opinię