Wątróbka drobiowa z porami w sosie pomidorowym
04
11
2011
Hmm… wątróbka nie dla każdego, ale dla mnie w sam raz. A dlaczego z porami? Bo nie było w domu cebulki. I dobrze, bo wyszło pyszne danie!!!
Składniki:
- 0,5 kg wątróbki drobiowej (około)
- 1 duży por
- masło
- bazylia
- pieprz
- papryka ostra, papryka słodka
- sól
- koncentrat pomidorowy
- ryż
Wykonanie:
Por pokroić w piórka zeszklić na patelni. W tym czasie pokroić wątróbkę w kawałeczki, usuwając białe żyłki. Gdy por
będzie miękki dodajemy wątróbkę, dusimy wszystko razem przez około 30-40 minut. Do momentu aż wątróbka
będzie miękka. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy (rzecz gustu ile ja daję mały). Wszystko doprawić solą,
pieprzem i papryką i świeżą bazylią.
Ja podaję z ryżem. Mniam mniam…