Tarta z Pieczarkami
26
07
2011
CIASTO:
Składniki:
- 200g mąki pszennej
- 100g masła
- 2 żółtka
- 2 łyżki wody
- sól
Wykonanie:
Połączyć wszystkie składniki, wyrobić ciasto. Uformować kulę i schować na pół godziny do lodówki.
Rozłożyć na blasze. Piec w rozgrzanym piekarniku 180°C około 20minut.
FARSZ:
Składniki:
- 30 dkg pieczarek
- Cebula
- sól, pieprz
Wykonanie:
Pieczarki pokroić w plasterki i wraz z cebulką upiec na patelni.
SOS:
Składniki:
- Śmietana (100ml)
- 2 jajka
- Szczypiorek
- Koperek
Wykonanie:
Upieczony spód posmarować częścią roztrzepanego jajka. Pieczarki rozprowadzić na tarcie. Na wierzch wylać sos powstały z wymieszania śmietany i jajek. Pieczemy około 15 minut.