czyli wszystko o gotowaniu. Przepisy kuchenne z dokładnymi opisami sposobu przyrządzenia, oraz składników.
Kuchenne rewolucje

Surówka z kiszonego ogórka

19
03
2018

Dobra surówka to podstawa każdego dobrego obiadku. Buraczki gotowane, kapusta kiszona i ogórki kiszone – tak zwana zimowa baza. Dziś coś dla fanów kiszonych ogórków. Surówka, których bazą są oczywiście kiszone ogórki, ale z dodatkiem marchewki i cebulki otrzymamy coś innego i fajnego 🙂

 

Składniki (2 porcje):

  • Ogórek kiszony – 4 sztuki;
  • Marchewka – 1 sztuka;
  • Cebula szalotka – 1 sztuka;
  • Sól;
  • Pieprz;
  • Olej – 1 łyżka.

Przygotowanie:

Ogórka kiszonego ścieramy na tarce na największych oczkach, lub kroimy w plasterki. Marchewkę ścieramy na tarce na średnich oczkach, a cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą wraz z solą, pieprzem i olejem. Gotowe!

Smacznego!

Napisz swoją opinię