czyli wszystko o gotowaniu. Przepisy kuchenne z dokładnymi opisami sposobu przyrządzenia, oraz składników.
Kuchenne rewolucje

Pudding Chia z musem z owoców leśnych

27
03
2018

Był już świetnie wyglądający i smakujący pudding na zielono, dziś wersja w kolorze czerwonym, z lekko kwaskowatym musem z owoców leśnych. Pycha!!! Idealne na małą przekąskę, czy też drugie śniadanie.

 

Składniki (4-5 porcji):

  • Nasiona Chia – 80 g;
  • Mleko migdałowe – 320 ml (może być zwykłe);
  • Owoce leśne mrożone – 250 g;
  • Cukier brązowy – 4 łyżki;
  • Wino czerwone – 70 ml.

Przygotowanie:

Nasiona Chia zalewamy mlekiem, dodajemy łyżeczkę miodu i odstawiamy na 3-4 godziny do lodówki (a najlepiej na całą noc). Owoce leśne wkładamy do garnka, podlewamy winem, dodajemy cukier i smażymy do momentu aż zredukuje się płyn. Pudding podajemy z musem i możemy udekorować granatem. Gotowe!

Smacznego!!!

Napisz swoją opinię