czyli wszystko o gotowaniu. Przepisy kuchenne z dokładnymi opisami sposobu przyrządzenia, oraz składników.
Kuchenne rewolucje

Jaglanka z musem czekoladowym

12
03
2018

Kolejny pomysł na wykorzystanie kaszy jaglanej. Mus czekoladowy – myślę, że przekona niejednego łasucha 😉 Zdrowo, kolorowo, smacznie 🙂

 

Składniki (1 porcja):

  • Kasza jaglana – 65 g;
  • Awokado – 50 g (1/3 sztuki);
  • Banan – 70 g (pół sztuki);
  • Kakao gorzkie – 10 g (1 łyżka);
  • Miód – 1 łyżeczka;
  • Gorzka czekolada – 5 g (1 kostka).

Wykonanie:

Płuczemy kaszę 2 razy pod wodą, a następnie gotujemy na wodzie ok 15 minut, w stosunku kasza : woda – 1 : 2. Awokado, banana, kakao i miód miksujemy na gładką masę. Kaszę podajemy z musem i dekorujemy gorzką czekoladą. Gotowe!

Smacznego!!!

Napisz swoją opinię