czyli wszystko o gotowaniu. Przepisy kuchenne z dokładnymi opisami sposobu przyrządzenia, oraz składników.
Kuchenne rewolucje

Placki otrębowe z mozzarellą i pomidorem

17
03
2016

Nie wiem czy zauważyliście, ale ja generalnie jestem fanką różnego rodzaju placuszków, ja preferuję je w wersji wytrawnej, natomiast reszta mojej rodzinki raczej na słodko 🙂 Dziś coś dla mnie, a konkretnie moja wczorajsza kolacja, która była pyszna 🙂

 

Składniki (1 porcja):

  • 1 jajko;
  • otręby owsiane – 4 łyżki;
  • jogurt naturalny – pół małego opakowania;
  • pomidor – pół średniego;
  • mozzarella – pół gomółki;
  • przyprawy – sól, pieprz, chilli.

Przygotowanie:

Jajko wbijamy do miski i mieszamy z jogurtem i otrębami  oraz przyprawiamy solą, pieprzem, chilli. Z powstałego ciasta smażymy placuszki na suchej patelni. Gdy placuszki są gotowe, na każdym kładziemy plasterek pomidora i kawałek mozzarelli możemy posypać do smaku bazylią. Takie placuszki wkładamy jeszcze na chwilę do piekarnika, tylko do momentu aż ser się rozpuści. Gotowe!

Smacznego!

Napisz swoją opinię