czyli wszystko o gotowaniu. Przepisy kuchenne z dokładnymi opisami sposobu przyrządzenia, oraz składników.
Kuchenne rewolucje

Kefir z Truskawkami

03
06
2014

Nie wiem czy znajdzie się chociaż jedna osoba która nie lubi truskawek. Ja osobiście nie znam nikogo takiego, choć zapewne ktoś by się znalazł. Ale to nie dla nich w takim razie będą dwa najbliższe przepisy. Ponieważ sezon truskawkowy mamy, a i owszem. Ja jem je ciągle. Dosłownie ciągle. Z moich pięciu posiłków w ciągu dnia, dwa są z truskawkami. A jednym z nich jest kefir z truskawkami. A dlaczego pytacie? A dlatego że to przede wszystkim smaczny owoc, bogaty w witaminę C i niskokaloryczny. A jak ktoś ma problemy z naczynkami (tak jak ja), czy też zatrzymuje wodę w organizmie (tak jak ja), lub zwyczajnie się odchudza (tak jak ja)  nie znajdzie nic lepszego!!!

Składniki (2 porcje):

  • 1 duży kefir (400 g);
  • 1 szklanka truskawek;
  • 2-4 łyżeczek cukru.

Przygotowanie:

Do malaksera wlewamy kefir, dodajemy cukier i  umyte truskawki. Miksujemy. Pijemy. Uśmiechamy 😉

Smacznego!!!

Napisz swoją opinię