czyli wszystko o gotowaniu. Przepisy kuchenne z dokładnymi opisami sposobu przyrządzenia, oraz składników.
Kuchenne rewolucje

Jajecznica z pomidorami

26
06
2014

Niby nic… A takie dobre 😉 Musze Wam powiedzieć, że zdecydowanie życia bez jajek sobie nie wyobrażam (jakkolwiek to brzmi 😉 ). Na miękko, na twardo, jajecznica, sadzone, po prostu każde jest pyszne!!! Dzisiaj przepis prościutki na jajecznicę z pomidorami. Do tego świeży ogóreczek, liść sałaty i grzanka. Ach…mniam mniam!!!

Składniki (1 porcja):

  • 2 jajka;
  • 1 cebula;
  • 1 pomidor;
  • sól;
  • pieprz;
  • 1 łyżka oleju lub masła.

Przygotowanie:

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Pomidora, obieramy ze skóry i kroimy w kostkę. Na patelni rozpuszczamy masło i dodajemy cebulę. Przesmażamy chwilę po czym dodajemy pomidora. Gdy pomidor się przesmaży wbijamy jajka, doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy ciągle mieszając do momentu aż się zetną. Podajemy na liściu sałaty, z ogórkiem świeżym i grzanką (ostatnio często stosuję, chleb ciemny podpiekam w piekarniku, pycha). I gotowe!

Smacznego!!!

Napisz swoją opinię