czyli wszystko o gotowaniu. Przepisy kuchenne z dokładnymi opisami sposobu przyrządzenia, oraz składników.
Kuchenne rewolucje

Wątróbka drobiowa z porami w sosie pomidorowym

04
11
2011

Hmm… wątróbka nie dla każdego, ale dla mnie w sam raz. A dlaczego z porami? Bo nie było w domu cebulki. I dobrze, bo wyszło pyszne danie!!!

Składniki:

  • 0,5 kg wątróbki drobiowej (około)
  • 1 duży por
  • masło
  • bazylia
  • pieprz
  • papryka ostra, papryka słodka
  • sól
  • koncentrat pomidorowy
  • ryż

Wykonanie:

Por pokroić w piórka zeszklić na patelni. W tym czasie pokroić wątróbkę w kawałeczki, usuwając białe żyłki. Gdy por

będzie miękki dodajemy wątróbkę, dusimy wszystko razem przez około 30-40 minut. Do momentu aż wątróbka

będzie miękka. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy (rzecz gustu ile ja daję mały). Wszystko doprawić solą,

pieprzem i papryką i świeżą bazylią.

Ja podaję z ryżem. Mniam mniam…

 

 

Napisz swoją opinię